DOLAR 32,5132 0.19%
EURO 34,8807 0.36%
ALTIN 2.474,480,51
BITCOIN 2000265-3,94%
İstanbul
16°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

Eşme Kaymakamı Selin Sarı’dan 29 Ekim Mesajı

Eşme Kaymakamı Selin Sarı’dan 29 Ekim Mesajı

ABONE OL
30 Ekim 2022 03:05
Eşme Kaymakamı Selin Sarı’dan 29 Ekim Mesajı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kiralamalık

Uşak (XHA) – Uşak’ın Eşme Kaymakamı Selin Sarı mesajın: “Aziz milletimizin, Gazi  Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı  ve büyük fedakarlıklarla kazandığı eşsiz zafer neticesinde kurulan Cumhuriyetimizin  99. kuruluş yıldönümünü kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Cumhuriyetin kuruluşunun yıldönümünü yaşadığımız bu tarihi gün, bizi biz yapan ortak değerlerimiz etrafında her zamankinden daha güçlü bir şekilde kenetlenme günüdür.

29 Ekim yaşamak için canından başka bir varlığı kalmayan,  asil bir milletin küllerinden yeniden doğuşunun sevincidir. 29 Ekim, umudun,  azmin, inancın,  yeniden doğuşun tarihidir. Herkesin  bu büyük bayramı kutlu olsun.

Tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir.

Millet olarak atalarımızdan aldığımız tarihi mirasın sorumluluğunu hisseden, bugünü kavrayan ve geleceğe ışık tutan,  ilme,  irfana sahip gençler yetiştirmek mecburiyetinde olduğumuzu unutmayalım.

Cumhuriyetimiz farklı kültür,  inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealizminin kaynağı olmuştur. Büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Ülkemizin birlik ve beraberliğine gölge düşürmeye çalışan, bölünmez bütünlüğümüze ve demokrasimize zarar vermek isteyen karanlık mihraklar karşısında da Cumhuriyetimizin kazandırdığı değer ve inançla dimdik duracağız.

Cumhuriyetimiz kardeşlik üzerine inşa edilmiş bir ortak değerler bütünüdür. Kimseyi dışlamadan,  ötekileştirmeden bu topraklar üzerinde yaşayan herkesi kucaklayan,  birinci sınıf vatandaş olarak gören,  farklılıkları ortak zenginlik olarak tanımlayan, toplumun bütün unsurlarını kavrayan bir yönetim biçimidir.

Cumhuriyeti ideal rejim yapan, milletin iradesini ön plana çıkarması ve bunun üzerine herhangi bir güç tanımamasıdır. Cumhuriyet, milletimizin yeniden ayağa kalkmasının, şahlanışının timsalidir. Bize  emanet edilmiş hayati önemde bir değer ve vazgeçilmez mirastır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet, geleceğimizin en büyük güvencesidir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin  kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını bu vatan, bu millet,  bu devlet,  bu bayrak uğruna canlarını feda eden, milletimizin gönlünde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi rahmetle,  gazilerimizi  minnet ve şükranla anıyor;  aziz milletimizin ve değerli Eşmeli hemşehrilerimin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Yaşasın Türk Milleti! Yaşasın Cumhuriyet!” ifadelerini kullandı.

Kaynak: X Haber Ajansı

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.