DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2053602-1,04%
İstanbul
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

Tether, yeni çözümünü duyurdu

Tether, yeni çözümünü duyurdu

ABONE OL
8 Mart 2024 03:00
Tether, yeni çözümünü duyurdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kiralamalık

Tether son yıllarda attığı adımlarla kullanım kolaylığı, güvenlik ve erişilebilirlik özelliklerini bir araya getirerek dünyanın en büyük stablecoin’i hâline geldi.

USDT’yi erişilebilir ve güvende tutma taahhüdüne odaklanan Tether, USDT’yi birkaç farklı blockchain üzerinde kullanıma sundu ve güçlü bir blockchain kurtarma planı oluşturdu.

USDT’nin mevcut olduğu herhangi bir blockchain’de aksaklık yaşanması durumunda Tether etkili yöntemler geliştirip bunları uygulayarak holder’ları için kesintisiz erişim sağlayacak. 



Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcı için kritik bir role sahip olan Tether, özellikle gelişmekte olan pazarlarda ve kalkınmakta olan ülkelerde USDT’nin hem birikim hem de ödemeler için güvenilir bir araç olması açısından kullanıcılar için büyük bir önem taşıyor.

Tether, kullanıcıların USDT’ye olan güvenini karşılama misyonu doğrultusunda son derece düşük olasılıklı kötü senaryolarda dahi USDT’nin güvende olmasının gerektiğine inanıyor. 

Kullanıcıların 15 farklı blockchain arasından seçim yapmasına imkân tanınıyor

USDT, yalnızca bir aktarım aracı olarak işlev gören blockchain’lerden bağımsız olarak varlığını sürdürüyor. Bu da Tether’in çeşitli blockchain’ler üzerinde faaliyet göstermesine ve kullanıcılarının Bitcoin, Ethereum, Polygon, Solana, Tron ve Tezos dahil olmak üzere yaklaşık 15 farklı blockchain arasından seçim yapmasına imkân tanıyor. 

Tether’in yeni bir blockchain’i desteklemeye başlamadan önce sıkı bir durum tespit süreci yürüterek potansiyel riskleri ve güvenlik açıklarını değerlendirmesine rağmen teknik zorluk riskleri bulunuyor. Büyük arızaların yaşanma ihtimali az olsa da şirketin kullanıcı güvenliğine olan bağlılığı, bu senaryoların herhangi birinde kullanıcı varlıklarını koruma altına almasını sağlıyor.

USDT farklı blockchain’ler arasında kolaylıkla aktarılabiliyor 

Tether, bir blockchain’in kullanılamaz hale gelme riskini önlemek için USDT’yi farklı blockchain’ler arasında taşıyabilen bir kurtarma aracı oluşturdu. Bu sayede, Tether kullanıcıları yanıt vermeyen bir blockchain adresinin sahipliğini doğrulayabiliyor ve aynı zamanda desteklenen başka bir blockchain’deki alıcı adresini doğrulayarak USDT transferi gerçekleştirebiliyor.

Etkilenen kullanıcılar web veya komut satırı araçları aracılığıyla erişilebilen, kullanıcı dostu bir arayüz sayesinde geçiş sürecini başlatabilecek. Bu süreç, Tether token’larının sahipliğini doğrulamak için bir geçiş talebinin kriptografik olarak imzalanmasını içeriyor. Popüler tarayıcı uzantısı cüzdanları ve Ledger, Trezor gibi donanım cüzdanları bu işlemi destekliyor. Ek olarak bir komut satırı arayüzü kullanıcıların özel anahtarlarını doğrudan girmelerine izin vererek yerel makinelerinde açık kaynaklı bir komut dosyası kullanıyor ve gerekli mesajı imzalamalarına olanak tanıyor. 

Tether, artan talep ve farklı blockchaindeki varlıkları yönetme ihtiyacıyla karşı karşıyayken ileri görüşlü bir stratejiyle hareket etmeye devam ediyor. Kullanıcılarının beklentilerini göz önünde bulundurarak beklenmedik zorluklar sırasında bile fon güvenliğini korumaya odaklanan Tether, operasyonların sorunsuz devam etmesini sağlamak için kapsamlı planlar oluşturuyor. Dijital para ekosistemi geliştikçe istikrar, güvenlik, kullanım kolaylığı ve yenilik açısından Tether’in dijital ticaretteki öncü konumunu korumaya odaklandığı öne çıkıyor.

Kaynak: X Haber Ajansı (XHA)

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.